Downloaden Haccp Lijsten

Downloaden HACCP Lijsten

Voordat u begint aan de pagina Downloaden Haccp Lijsten leest u het best onderstaande tekst goed door.

downloaden-haccp-regelsIn elke onderneming waar met voedsel of dranken gewerkt wordt, gelden bepaalde hygiëne regels. Dit zijn de zogenaamde haccp regels.
Op onze website leest u waarom haccp regels gelden en voor zie deze regels bestemd zijn. HACCP regels schrijven u voor dat u gebruik maakt van haccp lijsten als onderdeel van het HACCP plan.
Voor een aantal branches geldt dat er geen eigen HACCP plan opgesteld hoeft te worden. Deze branches kunnen gebruik maken van een standaard hygiëneplan.

Hygiënecode

U hoeft in sommige gevallen niet alles zelf uit te vinden met betrekking tot haccp regels. Voor een aantal bedrijven is namelijk al een standaard hygiënecode beschikbaar. Deze Voor meer informatie kunt u het beste de website van de Nederlandse Voedsel En warenautoriteit bezoeken.

Op die website zult u precies kunnen vinden welke registraties u in uw branche dient bij te houden en welke controles er moeten plaatsvinden. Hierbij kunt u denken aan de staat van de waren waarop ze uw onderneming binnenkomen, maar ook de temperatuur van de waren. Vergeet hierbij niet te vermelden of de opslagruimte voor de producten in orde is en voldoet aan alle eisen. Ook staat er in een haccplijst wat er moet gebeuren indien niet aan alle voorwaarden voldaan wordt.

Downloaden haccp lijsten

 

Let op:

Het is verplicht dat u ingevulde “Downloaden HACCP Lijsten” gedurende minimaal een jaar moet bewaren. Het beste kunt u hiervoor een speciale ordner aanschaffen die u op een centrale plaats bewaard.

Wilt u liever een backup van de haccp lijsten bewaren, maak dan eenvoudig een digitale kopie en plaats deze in bijvoorbeeld dropbox of op Google Drive.

U kunt de downloaden haccp lijsten dan eenvoudig opslaan en deze zijn altijd en overal toegankelijk. Zorg er echter wel voor dat u altijd een papieren kopie van de downloaden haccp lijsten beschikbaar heeft. Zo staat u bij een controle van de NVWA nooit met lege handen.

Dit bericht is geplaatst in Haccp Regels. Bookmark de permalink.

2 reacties op Downloaden Haccp Lijsten

  1. Pingback: Haccp Lijsten Keuken

  2. arnold schreef:

    goede morgen hebben jullie ze ook voor de bakkerij?

Geef een reactie of stel een vraag